dinsdag 8 mei 2012

Let op: Nieuwe acquisitiefraude, dader: overheid.

Steenwijk - Een vrijwel onbekend overheidsorgaan heeft een nieuwe vorm van acquisitiefraude ontdekt. Aangezien ze het verschil tussen een tandarts en een tandprotheticus / tandtechnicus niet begrijpen, probeert  het overbodige en nutteloze overheidsorgaan "Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA)" heffingen op te leggen aan tandartsen, "....want die maken toch ook kunstgebitten!", aldus een totaal wereldvreemde ambtenaar van desbetreffende organisatie.

Het is inderdaad wettelijk vastgesteld dat het "Hoofdbedrijfschap Ambachten" heffingen mag opleggen aan ambachtelijke bedrijven en beroepen om zodanig hun positie te verbeteren en hen te ondersteunen.
Zoals het iedereen wellicht al is opgevallen in onze praktijk, zijn wij echter een tandartspraktijk, oftewel een medische praktijk. Wij hebben al een beroepsgroep en we hebben er niet nog één nodig, al helemaal niet voor Ambachten en zeker niet als daar ambtenaren rondlopen die het verschil tussen een tandarts / tandprotheticus / tandtechnicus niet eens kennen....  wat moet die vertegenwoordiging / belangenbehartiging dan wel niet voorstellen?
Wellicht dat de beroepsgroepen van tandprothetici en tandtechnici zich ook maar even serieus achter de oren moeten krabben wat nu precies de meerwaarde is van al die jaarlijks afgedragen heffingen. De eerste beste persoon op straat weet veel beter het verschil tussen reeds genoemde beroepen dan de ambtenaren die ervoor betaald worden.

Al rond 1900 is het tandartsen vak gelukkig van ambacht naar medisch beroep geëvolueerd. Maar je kunt van ambtenaren van een nutteloze Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisatie natuurlijk niet verwachten dat ze met de laatste mode meegaan. Dus uitleg geven over het verschil tussen een ambacht en een medisch beroep, om duidelijk te maken waarom een medisch beroep niets met het "Hoofdbedrijfschap Ambachten" te maken lijkt gewoon onbegonnen werk.


Het is natuurlijk ook maar de vraag of het een kwestie is van niet kunnen begrijpen of niet WILLEN begrijpen. Dat laatste lijkt er namelijk veel meer op. Het Hoofdbedrijfschap Ambachten wordt al bedreigd in haar bestaan door moties in de tweede kamer. We moeten het allemaal met minder doen dus dan moet je gewoon weer nieuwe markten aanboren moet een voor zijn baan vrezende ambtenaar bij HBA hebben bedacht.
Ziehier de werkwijze van deze Acquisitie fraudeurs:
  • Potentiële bedrijven (lees: slachtoffers) worden opgespoord door te googelen in bedrijfsgegevens databanken. Daadwerkelijk controleren of het een ambacht / medisch beroep is kost alleen maar geld, vooral niet doen! 
  • De heffing kan direct de deur uit, dan aanmanen en dreigen met beslagleggingen (en meer van dat soort detournement de pouvoir) want dat krijg je bij overtollige ambtenaren met te veel macht.
Foutje in de gegevens of verkeerde vermelding in de databanken? "U dacht toch niet dat u zich er met alleen het wijzigen van uw gegevens van af kunt maken" schrijft de verantwoordelijke HBA Gestapo officier. Zo kom je namelijk wel IN het systeem maar ER UIT is een heel ander verhaal.

Wij zoeken ondertussen onze heil in de organisaties en ministeries die verantwoordelijk zijn voor de toezicht op het Hoofdbedrijfschap Ambachten. Het is niet de bedoeling dat overheidsonderdelen actief fraude gaan plegen of op andere wijze de wet gaan overtreden.
Tevens is dit weer een nieuw voorbeeld waarom het Hoofdbedrijfschap Ambachten een volslagen nutteloos orgaan is en waarom ze in de volgende ronde van bezuinigingen direct opgeheven moeten worden!