dinsdag 19 juni 2012

Harde woorden over onkundig en onprofessioneel stuk vrije tarieven in Dental Tribune.

In hun editie van juni 2012 heeft de Dental Tribune - Netherlands edition een onprofessioneel en slecht stuk geschreven over kritiek op de vrije tarieven. Hier een link naar het artikel in kwestie.

In een zogenaamde poging twee verschillende visies aan bod te laten komen laat Dental Tribune twee verschillende PvdA'ers aan het woord (Wilma Wind-NPCF en Attje Kuiken-kamerlid) die het gek genoeg met elkaar eens zijn (gek hè ?). Dental Tribune vergeet te vermelden dat beide PvdA'ers waarschijnlijk al azen op een leuk toekomstig commissariaat bij een zorgverzekeraar, zoals al meerdere van hun collega's hun al voor gingen. En aangezien een commissariaat bij en tandarts nou niet echt een te verwachten goede "carreer move" is hoor je van deze dames geen slecht woord over zorgverzekeraars.
Sterker nog, het zal beide dames gewoon een rot zorg wezen dat objectief al is vastgesteld dat de kosten stijging van begin dit jaar voor het allergrootste deel door de zorgverzekeraars veroorzaakt is. 

Attje Kuiken en Wilma Windvaan komen ook niet met een alternatief voor de huidige situatie maar zien liever de tandartsen gekort worden (waar ze toch niets mee hebben) en naar de verzekeraars meer controle en geld toevloeien want zo blijft de baantjes carrousel natuurlijk nog een beetje aantrekkelijk. 
Kwaliteit? Op dat onderwerp blijft het verbazingwekkend stil.

Het voorbeeld dat tenslotte genoemd wordt klopt juridisch vervolgens ook van geen kant en het is maar de vraag wat men met dit voorbeeld wil bewijzen. Uit het voorbeeld lijkt het dat de genoemde mijnheer van Uhm een behandelrelatie heeft met zijn tandarts en geen behandelovereenkomst (zoals het altijd deskundige Dental Tribune stelt). Essentieel verschil, want net zoals de genoemde heer van Uhm van de behandelrelatie af kan zien, kan zijn tandarts dit ook (immers, gelijke monniken, gelijke kappen). Niets aan de hand dus.

Slordig en onprofessioneel dat Dental Tribune dat niet in de gaten heeft en de simpele en domme voorbeelden van PvdA NPCF Windvaan gelijk afschiet, maar liever een soort van pamflet publiceert over de visie van de PvdA op de tandzorg.