dinsdag 8 januari 2013

Gesjoemel in de zorg onder de neus van Schippers?

Minister Schippers, eigen land eerst..

“Schippers: Duitsers googelden niet”, alsof ambtenaren van VWS dit wel zouden doen......


Geachte minister Schippers,

Nee, de Duitsers hebben inderdaad niet gegoogled in de zaak met Dr. Steur maar daar hebben uw ambtenaren ook nogal moeite mee, zo blijkt. Zeker als het gaat om zorg in Nederland lijkt uw ministerie er ook niet al te veel van te bakken, en de patiënt is er uiteindelijk weer de dupe van.
Voorbeelden? Maar natuurlijk mw. Schippers, hier komen ze:

Dennis van Kanten, tandarts; een aantal jaren geleden was hij geschorst in de staat van Florida (Verenigde Staten)  wegens o.a. gesjoemel met patiëntendossiers en fraude (gewoon op google te vinden). Deze mijnheer kreeg zonder meer een BIG-registratie in Nederland en ging dan ook gelijk aan de slag in meerdere praktijken waaronder omgeving Amsterdam. Het viel mij op dat er bij een aantal van zijn patiënten met declaraties gesjoemeld was (joh, je verwacht het gewoon niet!).
Ondertussen is de schorsing in Florida weer afgelopen dus het vogeltje is alweer terug gevlogen.

Harold Sobel, tandarts; voor het leven als tandarts geschorst in de Verenigde Staten maar ook hij kon gewoon in Badhoevedorp een praktijk beginnen en jarenlang zijn gang gaan. Ook dit heeft de voorpagina van de Telegraaf gehaald. Meest ironische is wellicht dat nota bene Defensie en wel de Koninklijke Marechaussee, haar eigen personeel een tijd lang naar Harold Sobel ter behandeling heeft gestuurd. Letterlijk: de arm der wet met de mond vol van een criminele tandarts, dat kan ook alleen in Nederland.

Oh, trouwens; het BIG-register nummer (http://www.big-register.nl) van mijnheer Sobel (19049204502) en mijnheer van Kanten (59061744402) zijn beiden actief en geldig met geen enkele kanttekening of aantekening, dus ze kunnen hier zo weer aan de slag. Wie weet zijn ze dat al.....? Oeps! Allemaal een verklaring van “goed gedrag” zeker?

Terwijl u zo van leer trekt tegen de Duitsers, slapen bij het BIG-register uw ambtenaren dus gewoon nog steeds rustig door. Is het nou een BIG-register of een biggenstal?
Om dan gelijk op dit onderwerp door te gaan: laat uw ambtenaren dan direct even googlen naar  deze tandartspraktijk in een paardenstal in Limburg (http://www.dentalclinic-valkenburg.nl). Een gegeven paard moet men niet in de bek kijken, maar om je nu in de bek te laten kijken in een paardenstal, het lijkt mij in ieder geval niet geheel conform de hygiëne regels.
....en zoals mijn assistente terecht opmerkte, “het is een schande dat iemand zo’n mooie paardenstal ombouwt tot een tandartsenpraktijk”, en zij rijdt paard dus zij kan het weten!





Disclaimer:
Alle bovenstaande informatie, dus ook naam en rugnummers, waren reeds gewoon op het internet te googelen. Bovenstaand artikel is niets meer dan een samenvatting ten behoeve van de VWS ambtenaar met Googlophobie en / of Googlopathie.