donderdag 21 februari 2013

Tandtechniek Steenwijk stelt Pijffers & Westerhuis ultimatum.

Onlangs heeft zich een nieuw tandtechnisch laboratorium in Steenwijk gevestigd wat wij in principe een goede ontwikkeling vinden; ware het niet dat de beide heren het nodig vonden om onze handelsnaam te gaan gebruiken (maar dan uitgesproken in het dialect) en een logo dat als twee druppels water lijkt op dat van Mondhygiënepraktijk Steenwijkerland.
 
Volgens de Kamer van Koophandel waren de beide heren ook door hen al gewaarschuwd dat de naam die ze kozen te veel gelijkenis had met een bestaande handelsnaam van een bestaand bedrijf. Ook een eerste brief van onze kant met het vriendelijke verzoek onze naam niet langer te gebruiken werd in de wind geslagen: de beide heren zagen het probleem niet zo.

Er zijn natuurlijk grenzen en het gebruiken van andermans handelsnaam is zeer duidelijk een grens overschrijden. De beide tandtechnici hebben nu een laatste termijn tot volgende week om alsnog de naam te veranderen, anders zullen wij ons genoodzaakt zien om hen hiertoe te dwingen middels een kortgeding procedure. Uiteraard hopen wij dat de heren Pijffers & Westerhuis het niet zover zullen laten komen.

Misschien dat ze de naam Formido, Karwei of Coca Cola in het dialect kunnen proberen..... we zijn dan benieuwd hoe snel de juristen van deze firma's contact met hen zullen opnemen.