vrijdag 20 september 2013

Verzekeraars vernieuwen.....op kosten van de Zorgverlener.

Onlangs hebben de zorgverzekeraars bij monde van Vektis (de coöperatieve vereniging voor de automatisering van de declaratiestroom) besloten om te vernieuwen en te updaten. Of de zorgverleners hier even opnieuw allerlei administratie en kvk uittreksels voor willen indienen.....uiteraard op eigen kosten.

Het zijn natuurlijk geen mega hoge kosten maar:
  • De leden van de coöperatieve vereniging hebben net 400 miljoen winst gemaakt op tandheelkunde
  • Het is NOTA BENE de automatiseringsclub van zorgverzekeraars die niet kan automatiseren!!!!
  • Waarom moeten zorgverleners naasthun eigen administratie, ook nog eens die van de zorgverzekeraar verzorgen?
Voor een ieder die ook al met post van Vektis CV geconfronteerd was is deze brief wellicht een bron van inspiratie:




Tandzorg Steenwijk
President Kennedystraat 1
8331 BL Steenwijk


Vektis CV
Postbus 123
3700AC Zeist


Steenwijk, 19.9.2013


Betreft: uw brief Controle van AGB-registratie d.d.


Geachte heer / mevrouw,


Aangezien u blijkbaar niet de kennis in huis heeft om een kvk inschrijving online te controleren laat staan om het via internet dan wel elektronisch op te vragen zullen wij u hierin tegemoet komen en u deze opsturen. Wij bevestigen hiermee dus tevens uw bestelling van een kvk uittreksel van Tandzorg Steenwijk.


Hiervoor zullen wij u uiteraard wel de KvK kosten met daarbovenop onze administratiekosten (rond de dertig euro) doorberekenen. Als ik mij niet vergis hebben de leden aandeelhouders van uw coöperatie vorig jaar allen bij elkaar 400 miljoen winst gemaakt op de tandheelkunde verzekering dus moeten de kosten voor een uittreksel en de administratiekosten die wij u doorberekenen ook geen enkel probleem zijn. U heeft toch nog niet alles uitgegeven?
Of dachten uw leden dit jaar 500 miljoen winst te maken door ook uw eigen administratie door de zorgverlener te laten uitvoeren? Het lijkt er inderdaad wel veel op.


Het is wel de grootste grap van het jaar, dat uitgerekend de organisatie van de zorgverzekeraars die de automatisering van de declaraties doet; u, Vektis CV, niet is staat blijkt te zijn om geautomatiseerd een controle op Kamer van Koophandel uit te voeren. Liever hadden wij u een postduif willen sturen want nu twijfelen wij toch enigszins of u de post wel aankunt......


U krijgt het afschrift met de begeleidende nota binnenkort per post toegestuurd.


Hoogachtend,



Tandzorg Steenwijk
de Administratie