zaterdag 4 januari 2014

Achmea maakt domme rekenfouten (ten koste van de zorgverlener)

Steenwijk 4 januari 2014 - Achmea probeert via achterafcontroles sinds 2010 flinke sommen terug te vorderen van tandartsen. Er lijkt echter een grove fout in de berekeningen van Achmea geslopen te zijn, die ten koste van de tandarts wordt gemaakt.

Ook Tandzorg Steenwijk ontving een kleine naverrekening van Achmea, die alleen al op basis van een standaard brief een bedrag terug wilde vorderen. Kritisch als we zijn hebben we de specificatie opgevraagd en direct ontdekten we een fout die bijna te kinderlijk is om te maken......maar Achmea maakt 'm toch!

Het gaat om het declareren van de code V21 samen met V60. Daar is in tandheelkunde land onlangs een hele discussie over losgebarsten maar dit even ter zijde. Per tand kunnen deze codes niet samen maar het kan best zijn dat je bij één behandeling meerdere tanden behandelt.

Daar heeft amateur zorgverzekeraar Achmea blijkbaar geen rekening mee gehouden. Als er op dezelfde datum een V21 en een V60 bij dezelfde patiënt is gedeclareerd, wordt deze door Achmea gecorrigeerd. Het interesseert Achmea verder niet of het dezelfde tand of kies betreft, dat zal wel te moeilijk zijn voor hun ICT'ers waar duidelijk ook op is bezuinigd.

Wij schatten dat Achmea hierdoor honderdduizenden euro's onterecht op wil strijken. Volslagen absurd!

Uiteraard wachten wij af totdat Achmea eerst haar fout erkent en een nieuwe correctie maakt. Nog wel even een tip aan Achmea, als jullie dan toch personeel gaan ontslaan; begin dan eens met die knuppels die deze fout hebben gemaakt!!!!