donderdag 7 mei 2015

Achmea schendt privacy 104 jeugdige patiënten

Steenwijk 07-05-2015 - Tandzorg Steenwijk heeft onlangs ontdekt dat Zorgverzekeraar Achmea (opzettelijk ?) zeer slorig te werk is gegaan en zonder toestemming vooraf, de privacy gevoelige informatie van zo’n 104 jeugdige patiënten openbaar gemaakt heeft.
Dit is een absolute schande te meer er nu juist een rechtszaak was aangespannen door Tandzorg Steenwijk tegen Achmea omdat het vermoeden bestaat dat Achmea niet zorgvuldig genoeg is bij het uitoefenen van haar wettelijke taken, de materiële controle op zorgverleners. Juist in het licht van deze rechtszaak vond Achmea het nodig om alsnog deze nieuwe grove blunder te begaan.

Tandzorg Steenwijk heeft al aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie tegen zowel Achmea als ook de betrokken Achmea medewerkers.
Tegelijkertijd heeft Tandzorg Steenwijk ook klachten ingediend bij zowel het Ministerie van Volksgezondheid, de Nederlandse Zorgautoriteit als ook bij de Inspectie voor de Volksgezondheid. Het is ontoelaatbaar dat nota bene een zorgverzekeraar en haar medewerkers op zo’n onzorgvuldige wijze omspringen met de uiterst privacy gevoelige informatie van patiënten.

De betrokken patiënten zijn reeds persoonlijk door ons benaderd en in samenwerking met de politie Steenwijkerland zullen wij coördineren hoe deze benadeelden eventueel ook zelf aangifte kunnen doen.

Voor de rest adviseren wij iedereen om komend jaar nog eerst even twee keer na te denken voordat ze Achmea of één van haar dochterondernemingen toevertrouwen als hun zorgverzekeraar: bezint eer gij begint!